WordPressguide

WordPressguide

I början när WordPress släpptes 2003 användes det nästan enbart av bloggare och var tänkt som ett CMS för enbart bloggare.

Populäraste publiceringsverktyget WordPress

I början när WordPress släpptes 2003 användes det nästan enbart av bloggare och var tänkt som ett CMS för enbart bloggare. Men WordPress har vuxit enormt och troligen för den enkelheten och det användarvänliga gränssnittet, men också givetvis av den struktur det är uppbyggt med som ger hemsidor som använder WordPress bättre placeringar på Googles placeringslistor.Detta har även lett till lägre priser på hemsidor och det har skapat ”webb standarder” för hemsidor.

Textredigering och bilder i WordPress

Har du arbetat i Microsoft Word någon gång så är textredigering i WordPress ungefär likadant, inte alls svårt. Vänsterställd, centrerad eller högerställd text, dra bilden dit du vill ha den eller förminska eller förstora genom att dra i något av hörnen till önskad storlek uppnås. Det ska vara enkelt för dig som användare att skriva och redigera dina egna texter och bilder, detta blir det i WordPress.

Skapa ny sida i WordPress

Du kan på ett lätt sätt ändra innehållet på en sida i WordPress och efter en knapptryckning så sparas dina ändringar och resultatet syns direkt på webben. Men du kan även skapa nya sidor på ett enkelt sätt och utveckla sidan själv.

Lägg till den nya sidan i huvudmenyn

Här får du några enkla steg för att skapa en ny sida på din WordPress hemsida:

 • Logga in på din WordPress hemsida (dinwebbadress.se/wp-admin)
 • Håll muspilen över Sidor i vänstermenyn.
 • Tryck på länken Skapa ny som kommer fram.
 • Skriv ditt textinnehåll på den nya sidan och tryck på den blå knappen Publicera till höger.
 • Håll nu muspilen över Utseende och klicka sen på Menyer.
 • I boxen till vänster som har titeln (sidor) tryck på Visa alla.
 • Leta upp den nya sidan i listan, kryssa i den nya sidan och tryck på Lägg till i meny.
 • Nu ser du att sidan lagts till i menyn till höger, för att välja placering på menyknappen för sidan drar du bara knappen till önskad placering. Klicka sen på Spara.

Skapa en ny WordPress användare

Som administratör i WordPress har du fulla rättigheter i det inbyggda användargränssnittet, och här kan du lägga till fler användare. Ibland kanske man inte alltid har tid till att göra allt på sin hemsida och behöver ta till hjälp, det är då detta utmärkta hjälpmedel kommer till användning.

Olika användare i WordPress

Prenumerant Kan läsa och skriva kommentarer, ta emot nyhetsbrev och redigera sin egen användarsida.
Medarbetare Kan skriva och redigera sina egna inlägg men inte publicera.
Författare Kan skriva, publicera och redigera sina egna inlägg.
Redaktör Kan skriva, godkänna, ändra och ta bort inlägg och sidor, ta bort och ändra andra användares innehåll på sidor, i inlägg och kommentarer. Har även fulla rättigheter att lägga till kategorier och länkar på inlägg och sidor.
Administratör Har fullständiga rättigheter att ändra alla inställningar, kan lägga till/ta bort och redigera teman, tillägg och användare och har även fullständiga rättigheter till allt innehåll i sidor och inlägg.

Skapa en ny användare i WordPress

 • Logga in i WordPress
 • Håll muspilen över Användare i vänstermenyn
 • Tryck på Lägg till ny som dyker upp.
 • Välj användarnamn.
 • Fyll i uppgifterna E-postadress, Förnamn, Efternamn.
 • Fyll i ett lösenord, vi rekommenderar ett mycket avancerat lösenord.
 • Kryssa i om du vill maila lösenordet och användarnamnet till användaren.
 • Välj den roll din nya användare ska få, (se ovan). Klicka sen på Lägg till ny användare